Tips voor oudergesprekken – Hoe u met uw kinderen kunt praten over uw gevoelens en zorgen

Tips voor Hetsen & Visschers ken – Hoe u met uw kinderen kunt praten over uw gevoelens en zorgen

oudergesprek

Ouders vragen zich vaak af hoe ze met hun kinderen over hun gevoelens en zorgen kunnen praten. Veel ouders vinden het een uitdaging om een oudergesprek te beginnen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen. U zult meer vertrouwen hebben in uw vermogen om met uw kinderen te praten en hen te helpen positieve beslissingen voor zichzelf te nemen. Zij zijn tenslotte degenen die hun leven leiden. Ouders moeten elkaar ook steunen. En uiteindelijk, als u een betere relatie met uw kind wilt, is het belangrijk dat zij het met u eens zijn.

Als je met je kinderen praat, probeer dan woorden als "het" en "ding" te vermijden – gebruik in plaats daarvan taal die specifiek is voor het object. Bijvoorbeeld: "een bruine boom heeft kleine, ronde bessen." Probeer meer specifieke taal te gebruiken, zoals 'een bruine boom met wasachtige groene bladeren'. Wanneer u over de favoriete dingen van uw kind praat, gebruik dan beschrijvende taal die hen in staat stelt het voorwerp gemakkelijker te onthouden. Op deze manier kunt u betrokken blijven en voorkomen dat u de interesse van uw kind verliest.

Als u niet zeker weet hoe u met uw kind over deze problemen moet praten, bedenk dan dat u uw kind het beste kent. Desalniettemin kunt u indien nodig professioneel advies inwinnen. Breng grenzen in evenwicht met het gevoel van eigenwaarde van uw kind en houd de communicatielijnen open. Als uw kind de neiging vertoont defensief te worden of tegen te klagen, is het tijd om de ouder te laten praten. Deze gesprekken versterken de band tussen u en uw kind.

Meer informatie op: Hetsen & Visschers